OK1XFJ-2

Fórum sysopů, výstavba, konfigurace a nastavení DIGI
OK1MJO

OK1XFJ-2

Post by OK1MJO »

Tak se Honzovi OK1XFJ za vydatne (alespon jak jsem pochopil z hovoru s Ludkem) pomoci Ludka OK7RB podarilo rozchodit DIGInu na Dyleni (740m.n.m.) mezi Chebem a Marianskyma Laznema.
Honzo a Ludku, velka gratulace :) .
A az spustim OK1OEM-1, tak konecne v teto zapadni casti republiky nebude bile misto na mape :lol: .
Takze zbyva jeste jizni cast... oblast Plzenska-Klatovska by mel Paja OK1PJV zvladnout.
A tez jsem mel vcera hovor s Petrem OK4PZ a pripravuje Echolink pro nektere jihoceske prevadece a APRS DIGIny, tak snad to vyjde.

73! Martin OK1MJO Zatec
ok1xfj

Re: OK1XFJ-2

Post by ok1xfj »

Ahoj Martine

Seš špatně informovaný.......na Dyleni je to 940m asl a hlavně mi s tím nepomáhal Ludek OK7RB (i když je to kamarád a bavíme se spolu často) ale pomáhal mi s nastavením Míla OK1MX ....když někomu poděkovat tak tomu pravýmu..."Mílo DĚKUJU"....ale to jsou jen maličkosti.
Zdravím Tě a přeju hodně zdaru....73 Honza OK1XFJ 8-)
OK1LOL
Administrátor

Post by OK1LOL »

Parada, uz se tesim az pojedu do Marianek, zatim to tam nebylo nic moc.
OK1MJO

Post by OK1MJO »

ok1xfj wrote:Ahoj Martine

Seš špatně informovaný.......na Dyleni je to 940m asl a hlavně mi s tím nepomáhal Ludek OK7RB (i když je to kamarád a bavíme se spolu často) ale pomáhal mi s nastavením Míla OK1MX ....když někomu poděkovat tak tomu pravýmu..."Mílo DĚKUJU"....ale to jsou jen maličkosti.
Zdravím Tě a přeju hodně zdaru....73 Honza OK1XFJ 8-)
Ahoj Honzo, pracoval jsem s informacema, ktere jsem rano mel.
Moc se omlouvam za "dezinformaci" 8-) .
Takze co se tyce nadmorske vysky, tak na http://www.mapy.cz je 940m.n.m ....asi jsem blbe precetl 9 a zamenil jsem si ji na 7 :roll: .
Co se tyce HW, tak mi pred hodinou volal Ludek a rikal mi, ze tam mas zapujceny OT2 od Milana 1MX (timto se tez omlouvam Milanovi za "zelezo" :) ). A taky mi rikal, ze potrebuje napalit EPROMu v TNC GES GC12AX s poslednim fw. Tento TNC ti pak Ludek preda a pujde na Dylen. Ludku a Honzi nezapomente dodelat hw DCD do tohoto TNC a ze inicializacni prikazy nejsou stejne jako u klasicke TNC2. Nebylo by na skodu, kdyz by nekdo kdo umi asembler Z80 udelal soft obdobny UI-DIGI do TNC2, ktery by upravil binarku do EPROMky jak do GC121AX, tak i do TNC5 od Dcomu. To by pak byla parada...postacil by totiz jen TNC a TRX..vse by bezelo v TNC bez doprovodneho PC :ugeek: .
Binarku napalim asi zitra ci pozitri. A to hw DCD najdete zde: http://www.ok0bez.com/files/aprs/TNC2-G ... by_JSE.gif .
A pochopitelne, tez i ja dekuji tobe Milane 1MX, zes pomohl s rozjezdem dalsiho dost zajimaveho radioveho bodu.
Kdo by se byl nadal v dubnu na srazu RSYS na Lesne, ze se v tomto roce tak pekne rozjede vystavba APRS DIGIn/IGATu.
Zrovna dnes jsem se s Ludkem 7RB, Jirkou 7RA, Zdenkem 1AR bavil o tom, ze je nejdrive potreba vystavet alespon zakladni "sit" DIGIN (pripadne IGATu) a "sluzby" uz najedou samy. Ostatne myslim si, ze je uz uspech to, ze se o APRS povidaj lidi jak na prevadecich, tak na CB pasmu a i v noHAM forech (treba http://www.cbradio.cz/forum). Ja osobne si myslim, ze tento rok je docela uspech. A az se dokonci hlucha mista na D1 a oblasti okolo Plzne a Ceskych Budejovic, tak to bude "dokonale".

A jeste jednou..... Honzi, Milane...vyborne.... ted to jen doladit a udrzet (Ludek mi rikal o problemech s vyzarovakem spise do cech...ted tam mas mit udajne logpeda smerovaneho na Plzen; asi to bude chtit sektoru 180st; pokud mam informace spravne, tak prave Dylen je otevrena spise do Bavorska a udajne tam prave kvuli tomu jsou FM rozhlasove vysilace Bavorskych rozhlasovych stanic pro dokonale pokryti vychodniho Bavorska).
ok1mx
Jméno: Milan

Post by ok1mx »

Jen pro doplnění, já na tom mám nejměnší zásluhu, železo (OT2m, TRX, ANT) je Honzy XFJ, lokalitu také obhospodařuje on, jak jsem jen malinko píchnul s konfigurací... tak že flašku a zdravice pro XFJ ;)
ok1xfj

Post by ok1xfj »

Zdravím všechny přátele APRS i ostatní :geek:
Dnes jsem na Dyleň dostal internet a hned jsme vymenili FILL DIGI za DIGI+IGATE k tomu nový radio KENWOOD s výkonem 15W do anteny LP 9el směrovaný na východ na stožáru cca 17m nad zemí a 940m ASL.
Moje zásluha je pramalá.....rád se pochlubím cizím peřím, ale nejvíc práce odvedl Luděl OK7RB...tomu patří velké poděkování.
Chodí to skvěle proti OT2+Motorola to je nebe a dudy. Mam informace že se v blízké budoucnosti povede klukům z Plzně (OK1OUE) rozchodit diginu...tak budu držet palce.
Já jsem ještě rozhodnutej investovat do jedné DIGI (možna i IGATE) ale to zatím je ve fázi úvahy a domluvy.
Udělám ještě zítra pár fotek a dám je taky sem.
7tak doufám že to bude fungovat bez zádrhelů. Díky ještě jednou Luďkovi OK7RB
73 Honza OK1XFJ alias OK4DIG
OK1MJO

Post by OK1MJO »

A co to TNC GC12AX co jsem tomu menil fw?
Ludek rikal, ze to ma jit k tobe az dodela upravy tohoto TNC.
Martin
OK1ALX
Jméno: Libor

Post by OK1ALX »

Dobra prace Honzo a Ludku. Jen si rikam, jestli 15W na digi neni moc a to jeste do 9el. smerovky.... 5W by bohate myslim stacilo ;)
Libor, OK1ALX
ok1xfj

Post by ok1xfj »

Ahoj Libore

Myslíš dobře... :D ale my jsme to jen potřebovali vyzkoušet...ted už to je stažený na cca 5W ale kolik leze z anteny po 25m koax. kabelu nevím. Zatím to ale funguje UFB. Jsem rád a doufám že to tak vydrží nejmín dočasně...hi.hi
73 Honza
Jinak pro martina MJO maká to s tím TNC GC12AX...
OK1TEB
Jméno: Pavel

Post by OK1TEB »

No, když jsem se dnes koukal do Heard direct on port 1 v Diginedu, bylo mi divné, že je tam OK1XFJ-1. Stejně tak to byl DX. Tuším 196 km. Takže to chodí dobře. Holt zřejmě slušnej oddíl, no! :D Blahopřeju ke zprovoznění.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
Post Reply