OK1KSO-1 (Vysluni, CZ) - ex OK1MGJ-1
OK1KSO-1 (Vysluni, CZ) - ex OK1MGJ-1
...je v testovacim provozu, momentalne na prozatimnim SSID -15. Umisteni take neni definitivni, nejdriv chci aby se HW trochu zajel a ke konci tydne ho nejspis hodim na finalni misto.
Testovaci sestava je Thin client (Cyrix 200MHz, 128MB RAM a 4GB HDD) s nainstalovanym ZipSlackem, Baycom modem, jako TRX DJ-180 s chladicem na zadech, na strechu jsem hodil diamonda X510, zrovna jsem nic kratsiho nemel po ruce.
Pokud se prvotni sestava osvedci, bude moci jit na finalni stanoviste, Loc: 50°28'26.107"N, 13°24'45.327"E
Momentalne digi neni slyset do okoli, tedy je, ale nedosahne diky mizernymu umisteni anteny na wide v okoli.
Uvidime koncem tydne, digi se (snad) bude stehovat na finalni umisteni a pak se uvidi.
Petr
Testovaci sestava je Thin client (Cyrix 200MHz, 128MB RAM a 4GB HDD) s nainstalovanym ZipSlackem, Baycom modem, jako TRX DJ-180 s chladicem na zadech, na strechu jsem hodil diamonda X510, zrovna jsem nic kratsiho nemel po ruce.
Pokud se prvotni sestava osvedci, bude moci jit na finalni stanoviste, Loc: 50°28'26.107"N, 13°24'45.327"E
Momentalne digi neni slyset do okoli, tedy je, ale nedosahne diky mizernymu umisteni anteny na wide v okoli.
Uvidime koncem tydne, digi se (snad) bude stehovat na finalni umisteni a pak se uvidi.
Petr
Last edited by ok1mgj on Sun 18. Jul 2010 16:00:35, edited 3 times in total.
Petr OK1MGJ, Jirkov, JO60RM
Linux is like a wigwam. No windows, no gates, Apache inside.
Re: OK1MGJ-2 (Jirkov, CZ)
Digi se dneska presunul na finalni umisteni, s kratkou antenou (kratka bila hul) a testy dopadly - priserne.
Nejspise diky elektrikou nabitymu vzduchu zde na prijmu sice na ucho packety slyset jsou, ale modem je vubec nedokaze dekodovat, v podstate za cele odpoledne prosel jenom jeden z KKL-2.
Uz podle ucha to vypada, ze diky cca 20ti mikrowlnym spojum (2,4GHz, 5GHz, 10GHz, mozna i neco vejs), jejichz antenami je strecha poseta (a pali v podstate okolo anteny), jsou vstupy na stanici totalne zrusene. Zcela jiste tomu take neprida paterni BTSka, ktera ma anteny par metru nad diginou.
Bohuzel tohle jsou jenom dohady, nicmene nejspise to bude pricina nenadale tuposti stanice.
O vikendu tam jeste zkusim misto kratke bile hole pichnout 2x5/8 z hliniku na 145MHz a pokud ani to nepomuze, tak pak asi jedine splasit hodne uzkej filtr, aby ten bordel zustal ve vzduchu a nedolezl do stanice.
Pokud mate nejaky napad, tak urcite nepohrdnu.
Kdyz k tomu pripoctu to, ze jsem si pri montazi zaseknul elektrikarskej stahovak kabelu do palce, tak, ze tam mam dva stehy, tak to byla vcelku vydarena akce.
Nejspise diky elektrikou nabitymu vzduchu zde na prijmu sice na ucho packety slyset jsou, ale modem je vubec nedokaze dekodovat, v podstate za cele odpoledne prosel jenom jeden z KKL-2.
Uz podle ucha to vypada, ze diky cca 20ti mikrowlnym spojum (2,4GHz, 5GHz, 10GHz, mozna i neco vejs), jejichz antenami je strecha poseta (a pali v podstate okolo anteny), jsou vstupy na stanici totalne zrusene. Zcela jiste tomu take neprida paterni BTSka, ktera ma anteny par metru nad diginou.
Bohuzel tohle jsou jenom dohady, nicmene nejspise to bude pricina nenadale tuposti stanice.
O vikendu tam jeste zkusim misto kratke bile hole pichnout 2x5/8 z hliniku na 145MHz a pokud ani to nepomuze, tak pak asi jedine splasit hodne uzkej filtr, aby ten bordel zustal ve vzduchu a nedolezl do stanice.
Pokud mate nejaky napad, tak urcite nepohrdnu.
Kdyz k tomu pripoctu to, ze jsem si pri montazi zaseknul elektrikarskej stahovak kabelu do palce, tak, ze tam mam dva stehy, tak to byla vcelku vydarena akce.
A doma ti to bralo vse bez problemu? Slysis tam TEC-3 dobre? Pripadne zmen radio. Mozna antenu dej jen 1/4.
Na komarce je laminatova 1/4 a chodi to pekne.
Preij hodne uspechu.
Na komarce je laminatova 1/4 a chodi to pekne.
Preij hodne uspechu.
Doma, kde byla antena dosti mizerne umistena (v urovni plechovych strech) to poslouchalo daleko lip.
Ted tam je bila hul, presne typ nevim, ale ma odhadem cca 70 centimetru.
- OK1TEB
- Jméno: Pavel
No, zkusil bych jiný TRX. Když jsem měl digipeater na Ještědu, kde jsou "tisíce" frekvencí vyzářených výkonů od několika mW do několika MW, tak se tam jen tak nějaký rádio nechytlo. Nejprve jsem zkusil překopaného Bulhara, doma mě chodil jako z praku. Na Ještědu naprošel ani jeden paket. Takže to chce odolný rádio a vyzkoušet.ok1mgj wrote:Doma, kde byla antena dosti mizerne umistena (v urovni plechovych strech) to poslouchalo daleko lip.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
|| Pavel ||
- OK1ALX
- Jméno: Libor
Odolne radio, "uzkou antenu", nejaky filtr.
To je asi jediny recept ... drzim palce
To je asi jediny recept ... drzim palce
Libor, OK1ALX
Dneska jsem byl znovu na experimentech, to co tam leze ze stanice je vylozene hnus, takze v tydnu zkusim jiny radio.
Zaroven jsem cvaknul par fotek, bohuzel jenom mobilem, fotak zustal doma.
zatim jsem je strcil SEM
Zaroven jsem cvaknul par fotek, bohuzel jenom mobilem, fotak zustal doma.
zatim jsem je strcil SEM
- OK1ALX
- Jméno: Libor
no, tak to je teda pekne
zkus to radio (asi nejake profi? motorola apod.) a urcite jinou "uzsi" antenu (zus kontaktovat OK1LOL a zeptat se co meli na strahove).
zkus to radio (asi nejake profi? motorola apod.) a urcite jinou "uzsi" antenu (zus kontaktovat OK1LOL a zeptat se co meli na strahove).
Libor, OK1ALX
- OK1TEB
- Jméno: Pavel
Bezva fotky, bezva výhled, nedivím se že to tam je obsypáno parabolama. Držím palce, ať to tam vyjde. A co Tvůj palec?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
|| Pavel ||
Ahoj.
Petre...velka gratulace.
Az to ty, ja a Ludek vse rozchodime, tak pokryjem velkou oblast .... silnice R27, R6, R7.
OK1TEC-3 .... Komarka u Teplic
OK1MGJ-2 .... Chomutov
OK1OEM-1 ..... Zatec
OK1RMR-1 ..... Jesenice u Rakovnika
OK1HRA-1 ..... Rakovnik
OK1ZJH-2 ..... severni Plzensko
Jak jsem mluvil s Ludkem, tak az dokonci OK1RMR-1, tak da DIGInu i na Dylen!!!
Dalsi info zde:
viewtopic.php?p=2519#p2519
viewtopic.php?p=2518#p2518
viewtopic.php?p=2517#p2517
Takze drzim palecky a snad mi muj zdravotni stav umozni opravit to me poskozene TNC2 GES GC12AX.
73! Martin
Petre...velka gratulace.
Az to ty, ja a Ludek vse rozchodime, tak pokryjem velkou oblast .... silnice R27, R6, R7.
OK1TEC-3 .... Komarka u Teplic
OK1MGJ-2 .... Chomutov
OK1OEM-1 ..... Zatec
OK1RMR-1 ..... Jesenice u Rakovnika
OK1HRA-1 ..... Rakovnik
OK1ZJH-2 ..... severni Plzensko
Jak jsem mluvil s Ludkem, tak az dokonci OK1RMR-1, tak da DIGInu i na Dylen!!!
Dalsi info zde:
viewtopic.php?p=2519#p2519
viewtopic.php?p=2518#p2518
viewtopic.php?p=2517#p2517
Takze drzim palecky a snad mi muj zdravotni stav umozni opravit to me poskozene TNC2 GES GC12AX.
73! Martin