Tak sem včera na Drahanech pustil to slibované digi. Jede to na systému UIDIGI. Tímto děkuji Daliborovi OK2JKD za vypálení EPROMy a Petrovi OK2ULQ za nabídku pomoci.
Všechno má svoje ale. Zjistil sem, že to radio (bulhar LEN 160) má už svoje nejlepší léta za sebou. Dává to něco kolem 5 W a je to značně neodolny. Pěkně z toho hraje Kojál, kterej je na vedlejším kopci. Bude to chtít jiný radio. Kdyby ste někdo o něčem za rozumnou cenu věděl dejte mi prosím vědět.
Během prázdnin udělám ještě úpravu na umístění antény. Momentálně je mezi anténama co zbyly ještě po paketu (OK0NK), což není zrovna ideální.
Když tak mi napište jak je to kde slyšet.
Jirka XDU
Drahany
Re: Drahany
Dám k dispozici LMH3142 viz. 28.4.2009 http://www.hamradio.cz/aprs_new/index.phpok2xdu wrote:Tak sem včera na Drahanech pustil to slibované digi. Jede to na systému UIDIGI. Tímto děkuji Daliborovi OK2JKD za vypálení EPROMy a Petrovi OK2ULQ za nabídku pomoci.
Všechno má svoje ale. Zjistil sem, že to radio (bulhar LEN 160) má už svoje nejlepší léta za sebou. Dává to něco kolem 5 W a je to značně neodolny. Pěkně z toho hraje Kojál, kterej je na vedlejším kopci. Bude to chtít jiný radio. Kdyby ste někdo o něčem za rozumnou cenu věděl dejte mi prosím vědět.
Během prázdnin udělám ještě úpravu na umístění antény. Momentálně je mezi anténama co zbyly ještě po paketu (OK0NK), což není zrovna ideální.
Když tak mi napište jak je to kde slyšet.
Jirka XDU
- OK1TEB
- Jméno: Pavel
Tak tomu rozumím. Když jsem kdysi zprovozňoval digined na Ještědu, tak Bulhar tam byl asi tak minutu . Pak letěl. Absolutně si nechtěl nechat říci mezi TV anténama s ERP 100 kW .ok2xdu wrote: Zjistil sem, že to radio (bulhar LEN 160) má už svoje nejlepší léta za sebou. Dává to něco kolem 5 W a je to značně neodolny. Pěkně z toho hraje Kojál, kterej je na vedlejším kopci. Bude to chtít jiný radio.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|| Pavel ||
|| Pavel ||
No, ale do auta by byl dobry, ne?OK1TEB wrote:Tak tomu rozumím. Když jsem kdysi zprovozňoval digined na Ještědu, tak Bulhar tam byl asi tak minutu . Pak letěl. Absolutně si nechtěl nechat říci mezi TV anténama s ERP 100 kW .
Ahoj Milane,
abych řekl pravdu, tak sem uvažoval i o této možnosti. Pokud bys byl ochotný mi jeden ten TRX zapůjčit byl bych velice rád. S podmínkami samozřejmě plně souhlasím. Já budu dál schánět nějaké rádio, které by se tam dalo použít a v momentě kdy budu mít něco použitelného tak udělám výměnu a to tvoje Ti vrátím. Napiš mi zda je to možné provést, případně jakým způsobem.
Jirka XDU
abych řekl pravdu, tak sem uvažoval i o této možnosti. Pokud bys byl ochotný mi jeden ten TRX zapůjčit byl bych velice rád. S podmínkami samozřejmě plně souhlasím. Já budu dál schánět nějaké rádio, které by se tam dalo použít a v momentě kdy budu mít něco použitelného tak udělám výměnu a to tvoje Ti vrátím. Napiš mi zda je to možné provést, případně jakým způsobem.
Jirka XDU
Jirko, nic jiného nesháněj, dokud bude rádio sloužit DIGI či jiném obecně prospěšném zařízení je tvoje navěky Můžu předat v Praze, v Pardubicích, přinejhorším poštou. když tak mi napiš SZ a tam předání dohodneme.ok2xdu wrote:Ahoj Milane,
Jirka XDU
Dobře Milane, ten tvůj Bendix bude bydlet na Drahanech, pokud bude digi v provozu. Tak jak máš napsáno v podmínkách. Druhy rádio si budu schánět pro svoje domácí digi (OK2XDU-3)
Co týká předání, musím se domluvit s velitelkou co má v plánu. Ale asi si udělám výlet k Tobě.
Co týká předání, musím se domluvit s velitelkou co má v plánu. Ale asi si udělám výlet k Tobě.
Když se dívám na todle : http://aprs.fi/heard/OK2XDU-2 tak se nestačím divit. Na to co je tam za rádio je to až neuvěřitelny .